FANGST - Kopenhagen, Dänemark
FANGST bedeutet Fangen auf Dänisch und Norwegisch, und ist damit auch der Name der kleinen skandinavischen Firma, die die nordische Essenskultur weiterentwickeln möchte.
Die Fische, die in den Meeren und Seen Skandinaviens leben, zählen zu den feinsten ihrer Art und die nordische Gastronomie wird für Ihre Qualität und Innovation gefeiert: Diese Fakten hat sich FANGST als Basis genommen, um mit viel Respekt für die Natur und ihre Ressourcen, beste Fischkonserven zu kreieren.
Fischqualität die Ihresgleichen sucht : Die Sprotten werden mit speziell auf Sprottenfang ausgelegten Netzen in mittlerer Wassertiefe gefangen. Die Forellen stammen aus den weltbesten Frischwasserfarmen in Jütland und der Lachs wird in den Fjorden um die Färöer Inseln gefangen.
Alle Gewürze und Öle sind natürlich Bio!
Santa Catarina - Azores, Portugal
The Santa Catarina cannery is located on São Jorge, an island of the Azores. Their employees, 120 women and 19 men, solely focusing on traditionally crafting canned tuna, while following strict quality guidelines . Santa Catarinas´ fishing philosophy is in contrast to the large fishing fleet conglomerate:
The tuna is caught in the Atlantic ocean around the islands of the Azores with the „Pole and Line“ Method: 1 Fisher, 1 Pole, 1 Hook, 1 Tuna. This is the only sustainable fishing method that is allowed to carry the 'Dolphin Safe' seal.
No artificial preservatices or additives are used: All ingredients are being grown and harvested on São Jorge.
Lucas - Portugal
In 1896 Joaquim Ferreira Pedro Lucas founded the first cannery in the small town of Matosinhos, Portugal. Since then, Sardines are the main product, and you can see and taste it with every can you open:
This 120-lasting tradition translates to the highest quality when it comes to the selection of the fish and ingredients. Customers and professional chefs are globablly thrilled: Only in 2020 Lucas was officially awarded with the ‚Superior Taste Award‘.
La Sablaise - France
Das Familienunternehmen nahm vor 30 Jahren seine Arbeit in Olonne-sur-Mer auf. Ihren Prinzipien sind sie bis heute treu geblieben: Nachhaltigkeit und Verantwortungsbewusstsein im Umgang mit dem Meer und seinen fragilen Ressourcen.
Die Fischer mit denen La Sablaise zusammenarbeiten, meiden gefährdete Fanggebiete mit geringen Fischbeständen, um deren Regeneration zu gewährleisten.
La Sablaise verzichtet auf jegliche Konservierungs- oder Zusatzstoffe. Der Geschmack kommt hier ausschließlich von den natürlichen Aromen der Fische und den ausgewählten Gewürzen und Kräutern.
Conservas Ortiz - Spain
Family owned in it´s 5.Generation, Conservas Ortiz puts extra focus on the preservation of the fish ressources and sustainable fishing methods: Fishing nets are not used to avoid by-catch, the tuna is solely caught with the traditional pole and line.
Right after the catch, the fish is processed by hand, following strict quality controls. The canned fish of Conservas Ortiz are a real treat, that set the bars for high quality canned fish.
Regina di Mare - Corsica, France
Founded in 2017, this small manufacturer from Corsica is a fresh addition to the market and word has already travelled beyond the sunny mediteranian island.
Regina di Mares´ philosophy: A product can only then show it´s full potential once it combines the power of its country of origin and local influence. The fishes are combined exclusively with the finest regional ingredients from the island of Corsica.